torsdag 13 januari 2011

Kycklingwok

Kvällen mattips är en kycklingwok. Jag använder mig av en wokpanna men det går lika bra i en vanlig stekpanna. Detta receptet räcker till mig och F och även lunch till mig dagen efter.

Idag blev det en wok utan speciellt mycket sås. Om man vill ha sås men inte tycker att man får till den där riktigt goda thaismaken kan man köpa Keldas thaisoppa och använda i woken.

2 kycklingfileér
färska champinjoner
liten bit purjolök
en bunt färsk broccoli (går bra med fryst men då måste du koka dem nån minut innan dem läggs i woken)
3 morötter
sockerärtor
soya
thai sweet chili sås
salt och svartpeppar

Servera med nudlar eller ris

Skiva kycklingfileérna i mindre och ganska så smala bitar. Stek dem i olja. Tänk på att röra ofta, för när man wokar ska det helst inte bli någon yta på kycklingen för då kan köttet inte suga upp såsen lika bra. Skiva morötter, champinjoner, purjolök och broccoli. Lägg dem i woken innan kycklingen är helt klar. Krydda och stek tills kycklingen är klar och grönsakerna är lagom krispiga. Smaka av med sweet chilisås och soya. Gör inte woken för stark - det är bättre att ta på mer sweet chilisås till sin egen portion.

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Hej kul att kunna gå in e läsa alla dina goda recept.Du är toppen ,kram.

    SvaraRadera