torsdag 20 januari 2011

Fiskgratäng

Hej!

Jag ska erkänna att fisk äter vi alldeles för sällan. Tycker det är svårt att hitta fiskrätter som är enkla och goda. Men idag har vi ätit en, för oss, ny fiskgratäng hemma hos F:s föräldrar.

Fiskgratäng

400g torskfilé
salt och vitpeppar
2 msk smör
2 msk mjöl
ca 4 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 msk hummerfond eller 1 fiskbuljongtärning
2 dl riven ost
1 pkt bacon
hackad persilja

Skiva torsken och lägg i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Späd med mjölken och koka upp. Smaka av med salt, peppar, tomatpuré och hummerfond. Låt koka några minuter. Strö osten över fisken och häll på såsen. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 - 30 minuter. Stek baconet i bitar och blanda det med persiljan och strö det över fisken.



Servera med kokt potatis och rivna morötter.


Vi tyckte att det lät lite konstigt med bacon till fisk men det var faktiskt gott.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar