torsdag 10 februari 2011

Till vardags

En fiskgratäng som passar utmärkt en vardag. Den innehåller inga svåra moment men den tar en stund att laga då man ska göra potatismos och fisken ska vara inne i ugnen 2 gånger.

Fiskgratäng med räksås

1 pkt torskfilé
1 påse räksoppa (jag brukar använda blå bands)
2 dl mjölk
3 dl vatten
potatis

Skala potatisen och koka den. Gör sedan potatismos.
Dela fisken i 4 delar och lägg i ugnssäkerform. Salt och peppra. Täck formen med aluminuimfolie och låt stå i ugnen 20 minuter på 200 grader.
Blanda soppan med 3 dl vatten och 2 dl mjölk. Låt den koka upp. '
Häll av spadet när du tar ut fisken. Lägg potatismos runt formen och häll såsen i mitten. Ställ in i ugnen igen på 250 grader i 10 - 15 minuter.




Servera med gurka och tomat.

Nu hör jag att lilla H vaknar så nu måste jag gå...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar