En fiskgratäng som passar utmärkt en vardag. Den innehåller inga svåra moment men den tar en stund att laga då man ska göra potatismos och fisken ska vara inne i ugnen 2 gånger.
Fiskgratäng med räksås
1 pkt torskfilé
1 påse räksoppa (jag brukar använda blå bands)
2 dl mjölk
3 dl vatten
potatis
Skala potatisen och koka den. Gör sedan potatismos.
Dela fisken i 4 delar och lägg i ugnssäkerform. Salt och peppra. Täck formen med aluminuimfolie och låt stå i ugnen 20 minuter på 200 grader.
Blanda soppan med 3 dl vatten och 2 dl mjölk. Låt den koka upp. '
Häll av spadet när du tar ut fisken. Lägg potatismos runt formen och häll såsen i mitten. Ställ in i ugnen igen på 250 grader i 10 - 15 minuter.
Servera med gurka och tomat.
Nu hör jag att lilla H vaknar så nu måste jag gå...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar