Det var några dagar sen som jag gjorde ett inlägg men det beror faktiskt på att vi har haft lyxen att bli bjudna på god mat, både hos vänner och F:s föräldrar - Tack!
Igår stod jag dock återigen för matlagningen. Det blev marinerad hel fläskfilé i ugn med rotfruktsgratäng. Jag köpte en färdig marinad för kött som hette red wine - mycket god och kommer att användas fler gånger. Jag brynte fläskfileén innan jag stoppade den i ugnen på 225grader i ca 30 minuter.
Rotfruktsgratäng
2 stora potatisar
1 stor morot
1 stor palsternacka
1 gul lök
1/2 kålrot
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm muskotnöt
ca 150 g riven västerbottenost
3 dl grädde
salt & peppar
Skiva rotfrukterna ganska tunnt. Lägg dem i en skål och häll på grädde, kryddor, vitlök och hälften av osten. Rör om och häll upp i en smord ugnssäker form. Strö över resten av osten och täck med aluminumfolie. Ställ i ugnen på 225 grader i minst 1 timme. När rotfrukterna känns mjuka - ta av folien och låt gratängen få färg.
Receptet på gratängen kommer från Matplatsen. |
Ikväll blir det soppa!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar