Igår var F:s bror och flickvän här :) Mycket trevligt! Vi åt först en kycklingpasta och efter det en blåbärsglass. Receptet till glassen har jag tagit från Victoria på Matplatsen.
Saras kycklingpasta 4personer
2 kycklingfileér
tunna skivor kassler eller bacon
1 paprika
1 lök
soltorkade tomater i olja med örter
ruccola
2 avokado
1 pkt fetaost av fårmjölk
cashewnötter
färskpasta eller bandpasta
Kall sås
turkisk yoghurt eller creme fraiche
italiensk salladskrydda
Dela kycklingfileérna i mindre bitar. Stek dem. Dela även kasslern i mindre bitar. Lägg i dem i stekpannan när kycklingen fått färg. Skiva lök och paprika och lägg i stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar. När det nästan är helt klart lägger du i soltorkade tomater. Dela fetasoten och avokadon och lägg i tillsammans med ruccolan. Rör om och låt det stå en liten stund till. Blanda ner den färdigkokta pastan i röran och stör över cashewnötter. Servera med den kalla såsen.
Andreas tyckte det var gott! Vill bara tillägga att vi åt på egna tallrikar :) |
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 äggulor
2 dl blåbär
3 msk whisky
3 dl vispgrädde
5 digestivekex
25g smör
1,5 tsk kardemumma
Blanda socker och vaniljsocker. Blanda i äggulorna och vispa riktigt poröst. Blanda i blåbär och whisky.
Vispa grädden hårt och blanda den i äggsmeten. Häll upp i en form (jag använde en brödform) och ställ i frysen minst 6 timmar.
Smält smöret. Smula digestivekexen och blanda med kardemumman och smöret. Häll på bakplåtspapper och rosta i ugen 7 minuter på 175 grader.
Jag tyckte att det smakade ganska mycket sprit de första skedarna men sedan blev det riktigt gott. Jag tar kanske endast 2 msk whisky nästa gång. I för sig tyckte grabbarna att det var supergott som det var nu så vi får väl se...
Snart dags för lunch (makaroner och falukorv ;) )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar