söndag 6 februari 2011

Fredagsgott

Hej!

I fredags åt vi riktigt god mat. Inget avancerat alls men oehört gott tyckte vi. Det var råstekta potatis med rostas, sparris och rödvinssås. Rostas smakar nästan precis som oxfilé men är ett billigare alternativ. Grundreceptet till såsen har jag hittat på en blogg som en tjej som heter Mariell har. Denna såsen är helt underbar så den bara måste ni prova!!

Råstekta potatis

Skala potatisarna och skiva dem ganska tunnt. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Krydda med svartpeppar. Ca 25 minuter på 225grader.

Rödvinssås

1 lök
1 1/2 msk socker
peppar
2 dl vatten
2 dl rött vin
2 msk kalvfond
1 msk soja
redning

Hacka löken och stek i lite smör. Häll på socker och peppar. Fräs det till sockret börjar bli brunt. Häll då på vatten, vin, fond och soja. Koka minst 10 minuter och red sedan såsen. Låt gärna såsen puttra ett tag till och sila den sedan genom ex ett durkslag. Den blir sååå himla god!! Detta receptet ska räcka till 4 portioner men om man som vi tycker om sås räcker det inte.

Köttet kryddade jag bara med salt, peppar och grillkrydda och stekte tills det var rosa inuti.



Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar