söndag 7 augusti 2011

3 rätters

Hej!

Inläggen har blivit lite färre under sommaren men snart är vi tillbaka i vardagen och då kommer inläggen komma mer kontinerligt!

I veckan firade vi min pappa här hemma och då åt vi en 3 rätters middag. Tyvärr glömde jag bort att fotografera huvudrätten så bilder från den får ni klara er utan :)

Menyn såg ut så här:
Hemmagjorda vitlöksbröd
Grillad fläskfilé med potatisgratäng och halloumiost
Frusen polkagrispaj

Vitlöksbröd

Mixa olja, vitlök, salt, peppar och lite oregano. Skär ett långfranska i skivor och doppa varje skiva i vitlöksoljan. Lägg dem sedan i en redan uppvärmd stekpanna och bryn dem på båda sidorna. Om man vill kan man hacka tomat och basilika och ha till.


Vi grillade hel fläskfilé. Jag är inte något stort fan av färdigrätter men jag har hittat en färdig potatisgratäng som är supergod. Hemmagjord är såklart strået vassare men den här funkar riktigt bra. Det är Alströmers potatisgratäng. Jag vet att den säljs på City Gross. Det enda man behöver göra är att hälla upp den i en braspanna och strö över riven ost.
Erik Lallerstedts färdiga såser är också goda. Vi har ätit bearnaisen och pepparsåsen mycket i sommar. Prova om ni inte gjort det!

Frusen polkagrispaj

Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25g smält smör

Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till garnering

Mixa samman kakor, kakao och smält smör. Tryck ut smulblandningen i en form med avtagabara kanter. Ställ i frysen.

Vispa grädden. Blanda försiktigt ner marshmallowfluffet (det ska vara bli lite klumpigt). Häll i några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

Krossa polkagrisarna. Blanda ner dem i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen över pajbottnen.

Ta resterande kräm och blanda i några droppar röd karamellfärg. Bred ut den röda krämen över den vita i formen. Använd en kniv och gör ett virvlande mönster i krämen.

Ställ pajen i fysen i minst 5 timmar. Ta fram den 15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar (jag tog även citronmeliss).




Servera med chokladsås!



Receptet på pajen kommer från Victoria ,på Matplatsen.
Kram Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar