måndag 11 juli 2011

Cheesecake fast ändå inte

Hejsan!

När vi hade besök så provade jag en ny sorts cheesecake. Fast jag tyckte mer att det kändes som en moussekaka än en cheesecake. Jag är egentligen inte så förtjust i cheesecake som inte ska frysas så jag tyckte bara att det var bra att kakan var mousse-aktig.

Toffe-Banana-Choko-Cheesecake

Botten:
200g double chocolate chip cookies
16st digestivekex
150g margarin

Fyllning:
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
100g philadelphiaost
0,25 dl ljus sirap
1 msk socker
1 msk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1st mosad banan

Krossa kexen och häll i en bunke. Smält smöret och häll det sen bland kexsmulorna. Bred/tryck ut smeten i en form med avtagbara kanter.
Vispa grädde - nästan fast.
Blanda philadelphiaost, creme fraiche, sirap, kakao, socker, farinsocker och vaniljsocker. Blanda sist i den mosade bananen. Rör ihop detta med grädden.
Bred ut det över kexbottnen. Låt det stå kallt (kylen) över natten.







Killen ni ser till vänster tyckte att det skulle varit lite bitar av banan i kakan. Så det kan man ju ha om man vill :)

Kram Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar