torsdag 30 juni 2011

Potatisen

Hejsan Hoppsan!

Den nya potatisrätten blev absolut godkänd. Det blev en ganska så stark smak på potatisen men det tycker vi är gott! Egentligen ska det vara balsamvinäger i marinaden men det hade inte jag någon så jag tog chiliolja istället. Förmodligen därför det blev stark smak. Använder ni balsamvinäger istället blir det säkert en helt annan smak.

Rostad potatis i marinad

ca 1 kg potatis (gärna små så att man kan ha dem hela)

2 msk chiliolja eller mörk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 riven vitlöksklyfta
1/2 msk flingsalt
svartpeppar

1/2 dl gräslök
1/2 dl salladslök eller rödlök

Blanda chiliolja/balsamvinäger, olivolja, honung, riven vitlök, flingsalt och svartpeppar till en slät marinad.
Lägg potatisen  i en ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen.
Rosta potatisen ca 40-45 minuter eller tills den är mjuk i mitten. Rör om några gånger under tiden.
Lägg upp i en skål, strö lite flingsalt, gräslök och salladslök/rödlök över innan servering.




Lite suddig bild :/ Grillad kycklingfilé, rostad potatis, grilloumi, sallad och pepparsås!!

Nu väntar en skål med jordgubbar och rinnande grädde på mig....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar