fredag 10 juni 2011

Rabarber åter igen

Hej!

Nu kommer ett nytt rabarber recept. Just nu använder jag mycket rabarber. Igår gjorde jag en ny variant på rabarberpaj. Jag rekommenderar den verkligen för den är hur god som helst.

Knäckig rabarberpaj

Pajskal:

225g smör
5 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
ca 7 dl rabarber
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
3 tsk potatismjöl

Smält smöret. Låt det brynas för att få en knäckig smak. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta till en lös deg. Tryck ut degen i en pajform, 32 cm. Blanda rabarber, socker, vaniljsocker och potatismjöl. Häll det i pajformen.
225 grader i 20 - 30 minuter. Servera med glass eller vaniljvisp.

Det är gott att blanda rabarberna och hallon och ha istället för bara rabarber.


Har inte bestämt om vi ska grilla ikväll eller om jag ska göra en mexikansk kycklingpaj. Lutar åt pajen faktiskt (ni hittar receptet under kyckling)

Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar