onsdag 1 juni 2011

Nudelwok och rulltårta men inte ihop

Hej!

Passar på att göra ett inlägg när lilla H sover :) Idag har delar av mammagruppen varit här. Mysigt som vanligt. Jag bjöd på något så enkelt som rulltårta. I förrgår åt vi en nudelwok som var väldigt god. Vi hade grillad kycklingfilé till men det går lika bra att steka kycklingen (fast det blir liiiite godare med grillat). Jag gjorde en egen marinad kycklingen. När ni grillar kycklingfilé är det ett tips att dela den i smalare bitar så blir de snabbare klara.

Marinad till kycklingfilé

olja
vatten
soja
sweet chilisås
honung
salt
grillkrydda

Nudelwok

äggnudlar
nudlar med orientalisk smak (litet paket "vanliga" nudlar)
morötter
lök
ägg
sweet chilisås

Koka nudlarna och häll av vattnet. Dela morötterna och hacka löken. Stek dem i en wokpanna eller stekpanna. Häll i nudlarna och den orientaliska kryddan. Knäck i 1 - 2 ägg och rör runt. Smaksätt med sweet chilisås.
Servera tillsammans med kycklingen. Man kan servera en kall sås till om man vill, men det tycker jag inte behövs (konstigt va jag som älskar sås ;)




Rulltårta med chokladfyllning

Rulltårta är verkligen enkelt att svänga ihop. Att den sedan kan varieras i det oändliga är ju ännu bättre.

3 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl mjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Chokladkräm

75g smör
1 1/2 dl florsocker
2 - 3 msk kakao
1 äggula

Vispa äggoch socker poröst. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Häll i äggsmeten och blanda försiktigt. Häll på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda på 250 grader i 4 - 5  minuter.

Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper och dra direkt bort bakplåtspappret som den legat på. Låt svalna.

Rör smör, florsocker och kakao. Tillsätt äggulan. Bred ut krämen på rulltårtan och rulla ihop den. Färdig!!





Kram




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar