tisdag 27 december 2011

Gott o nyttigt

Hej!

Hoppas ni har ätit gott nu i jul. Det har jag :) Vad är er favorit på julbordet? Jag har flera saker som jag inte kan välja mellan - sill, varmrökt lax och skinka med egenrullad senap.

Nu ska ni få ett recpet på ett gott knäckebröd. Det är superenkelt att göra och väldigt gott - nästan som ett snacks.

Knäckebröd

2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solroskärnor
1/4 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
2,3 dl kokande vatten

Flingsalt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll på olivolja och kokande vatten. Rör runt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper med en slickepott. Strö över flingsalt. Om man skårar innan man gräddar det blir det mycket enklare att bryta knäckebrödet i fina bitar.

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 55 minuter.


Nyttigt värre...

Ha det bra!
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar