söndag 18 december 2011

Julgodis

Hej!

Har precis gjort årets första julgodis! Börjar komma mer och mer i julstämning :) Jag har bestämt mig för att göra 3 olika sorters julgodis i år. Men det kan alltid bli mer...

Idag får ni recept på Mozartkulor - riktigt goda!

Mozartkulor

250g nougat (jag använder Odense)
250g ljus blockchoklad
ca 500g mandelmassa
pärlor, strössel mm till dekoration (om man vill)

Dela nougaten i små delar. Rulla varje del till en liten boll.


Ta en liten bit mandelmassa och lägg runt nougaten. Rulla den till en boll. Man får prova hur mycket mandelmassa man måste ta. Jag tycker inte om ifall det är för mycket, men det är ju olika.



Smält blockchokladen över vattenbad eller i mikron. Doppa varje kula. Dekorera som du om du vill!





Låt stelna i kylen. Färdiga!

Mumsa på...
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar