tisdag 6 september 2011

Ännu en gryta

Godkväll!

Har precis ätit en sen middag - en god pastarätt. Recptet på den kommer senare för idag ska ni få en god kycklinggryta. En vardagsrätt tycker nog jag :)

Ciderkokt kyckling

5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning)
3 dl äppelcider
4 kycklingfileér
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
1 äpple
1 rödlök
200g sockerärtor

Koka upp hönsbuljong och äpplecider. Dela kycklingfileérna 2 gånger och lägg i dem. Koka sakta i ca 15 minuter. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik. häll grädden i buljongen och låt koka ett tag. smaka av med salt och peppar. Red eventuellt såsen. Skär äpplet i klyftor och skala och dela löken i klyftor. Lägg i äppelbitarna och löken tillsammans med sockerärtorna i såsen. Skär kycklingfileérna i bitar och lägg tillbaka dem i såsen och låt puttra någon minut. Servera med kokt potatis.

Blev ingen bra bild : / Ser faktiskt inte så aptitligt ut men det var det!!!

Nu kallar sängen på mig..

Sara 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar