måndag 11 februari 2013

Kalashelger

Hejsan!

Nu har vi haft 2 helger med kalas. Jag tycker att det är riktigt roligt att planera och laga maten men diska och vi ska inte prata om att lägga över mat i burkar och spara - såååå trist! Så det fick bli Fredriks uppgift :)

Förra helgen bjöd vi på en äpple-fördrink (alkoholfri) och sedan åt vi baconlindad kyckling i balsamsås (recept finns under kyckling). Till dessert hade vi pecannötpaj - det receptet får ni i ett annat inlägg.

Den här helgen hade vi samma fördrink och även kyckling till varmrätt men den här gången ett oprövat recept för mig - flämtande uttern!! Till kaffet blev det semlor.

Flämtande uttern
4 port

4 kycklingfiléer
1 stor paprika
1 burk minimajs
4 tsk socker
3 dl grädde
1 tsk curry
1,5 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 vitlöksklyfta

Dela och bryn kycklingfiléerna i lagon bitar och lägg i en ugnsform. Salta & peppra. Bryn paprika och minimajs i socker, fördela detta över kycklingen.
Vispa grädden, blanda i curry, sambal oelek, chutney och pressad vitlök. Klicka ut över kycklingen.
In i ungnen 225 C, 25-30 min.

Till detta hade vi ris och sallad. Blev väldigt god smak på såsen. Som vanligt ökade jag på såsen och ingredienserna som ska vara i ;) Receptet kommer från Matplatsen.

Eriks vinteräpple
1 drink

2 cl koncentrerad linejucie
4 cl äpple syrup (jag köpte appel sour på city gross)
1/2 äpple
sprite

Skala och dela äpplet. Lägg allt utom sprite i en mixer. Mixa! Häll upp i glas och lägg i is och fyll upp med sprite. Så frisk och god. Man kan alldeles säkert hälla i sprit om man vill det. Hittade detta recept hos Tasteline.




Kram




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar