måndag 24 december 2012

God Jul!

God Jul på er alla!

Förmodligen har ni redan gjort allt julgodis som ni ska mumsa på ikväll men jag gjorde de sista godisarna igår därför kommer tipsen idag : / Men ni kan ju göra dem till mellandagarna :)

Chokladkola

1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
3 msk smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Koka upp alla ingredienserna och låt småkoka i 20 - 30 minuter. Gör ett kulprov för att se om kolan är färdig. Ta upp lite av kolan och lägg i ett glas med kallt vatten - går det att forma till en liten kula är kolan klar. Den konsistensen som kolan har när du gör kulprovet den konsistensen får kolan. Min kola kokade 20 minuter och sen tyckte jag att den var klar. Mitt tips är att göra det första kulprov efter redan 10 minuter. Häll upp kolan i småformar eller i stor form och dela då i egna bitar när den stått i kylen en stund.









Wienernougat

250g nougat
250g ljus blockchoklad
flagad mandel

Smält både nougaten och blockchokladen. Blanda dem. Häll lite av chokladen i en form och strö över flagad mandel. Hur mycket får du själv avgöra. Häl sedan på resten av chokladen och rör runt försiktigt med en gaffel. Låt stelna i kylen och dela sen i lagom stora bitar.



Krisp

4 mars bars
90g smör
50g rice krispies

Smält smör och mars i en kastrull på svag värme till en jämn smet. Ta av från plattan och rör rice krispies. Fördela ca 20 klickar på ett bakplåtspapper och låt stelna i kylen.




God jul!
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar