måndag 26 mars 2012

Helgens middag och ny tid

Hej!

Igår ställde vi fram klockan en timme (trädgårdsmöblerna fram - klockan fram). Har egentligen aldrig stört mig på att vi ändrar klockan förrän jag fick barn. Oj oj vad knepigt det är de första dagarna. Jag tänkte att lilla H sover säkert till 07 nya tiden men nejdå, hon vaknar till vid 05 (ny tid), inget ovanligt men oftast hinner hon ju somna om någon timme då innan det är dags att gå upp. Men inte idag inte, utan hon ligger och snurrar i sängen tills det är dags att vakna för mig - 06.00. Alltså har vi varit halvvakna sen 04.00 gammal tid. Blir trött bara jag tänker på det!! Nog om det! Man får tänka på att man hinner utnyttja dagarna ordentligt istället!! Tänk positivt...

Nu till något annat positivt - lördagens middag! Prova prova prova...

Fläskfilé i vitlökssås

1 fläskfilé
champinjoner - färska
2 paket cantadouost vitlök och örter
4 - 5 dl grädde
1 vitlöksklyfta

Putsa fläskfilén och dela den i centimeter stora bitar. Stek dem och krydda. Dela champinjonerna i mindre bitar och bryn dem. Lägg både köttet och champinjonerna i en ugnssäker form. Mixa (eller rör) ihop cantadouosten och grädden. Pressa ner en vitlöksklyfta i såsen. Häll såsen över köttet. Ställ i ugnen i ca 30 minuter på 200 - 225 grader.

Servera med potatisgratäng. Vi hade färska sparris till också. Koka dem i 2 minuter och lägg dem sedan i kallt vatten. Precis innan servering steker du dem ett litet litet tag och saltar dem. Mums!



Efterrätten var gudomligt god. Den kommer absolut att göras om och det snart!

Tobleronemousse  4 port

100 g toblerone
100 g mjölkchoklad
2,5 dl vispgrädde
1 äggula

hallon till servering

Vispa grädden. Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikron. Vispa ner äggulan i den smälta chokladen. Rör snabbt och ordentligt innan chokladen stelnar. Chokladen kommer att "klumpa" ihop sig när du lägger i äggulan och det ska vara så - men rör. Rör ner 2 msk grädde i chokladen. Rör tills det blir en jämn smet och häll sedan i resten av grädden. Häll upp i glas och ställ kallt 1,5 - 2 timme. Moussen är väldigt lös när du häller upp men den stelnar i kylen.






Kramar
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar