torsdag 10 november 2011

Helgens middag

Hej alla!

Idag får ni recptet som ni ska göra i helgen :)

Fläskfilé med italienskt täcke 4 portioner

500g fläskfilé
smör
salt och peppar

Italienskt täcke:
1 st mozzarella
1 kruka basilika
50 g cashewnötter
50 g grillad paprika (i glasburk)
1-2 st vitlöksklyftor
salt
peppar

Sås:
2 dl sky + vatten
2 msk konc kalvfond
1 msk maizenaredning
2 dl creme fraiche
1 tsk soja
svartpeppar

Bryn fläskfileén hel i smöret. Salta och peppra. Ta bort fläskfilén från stekpannan. Häll vatten i stekpannan och häll det sedan i en kastrull (detta ska vara till såsen så låt kastrullen stå så länge). Skär mozzarellan i små fyrkanter. Ta nästan alla bladen från basilikan. Hacka dem och nötterna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till täcket. Tillsätt salt och peppar. Skär fläskfilén i
cm -stora skivoroch lägg dem på rad i en ugnssäker form. Bred ut "täcket" över fläskfilébitarna. Försök att lägga allt ovanpå köttet.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills osten smält och köttet är genomstekt.

Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda maizena och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.

Till detta hade vi potatisgratäng. Det blir så gott så vet ni inte vad ni ska äta i helgen ska ni prova detta. Receptet kommer från Victoria på Matplatsen (tack!)

Kram på er
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar