måndag 25 april 2011

Smarriga biffar

Hejsan!

Hoppas påsken varit bra och att ni fått många påskägg!

Dagens recept blir supergoda biffar! Detta receptet har jag hittat hos Victoria på Matplatsen.

Mozzarellabiffar med gräddig sås       3 - 4 portioner

600 g blandfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl grädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i

sås:stekskyn
4 dl grädde
200 g philadelphiaost
1 köttbuljongtärning

Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. Salta & peppra. Forma biffar - gör dem ganska stora. Om man vill kan man göra dem så stora att det blir 6 st biffar men jag har gjort dem lite mindre så att det blir lite fler biffar.



Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphiaost och buljongtärning i steksyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. Blir såsen för tjock så kan du späda på med lite vatten.



Servera med pressad potatis och en stor god sallad. De som vill kan hoppa över potatisen :)

Ut och njut av det fina vädret!!

2 kommentarer:

  1. Hej Sara!

    Vilken härlig blogg du har, jag kommer att testa massor utav dina recept.

    Kramiz Helena Strid

    SvaraRadera
  2. Hej Helena!

    Kul att du hittat hit! Hoppas du hittar lite recept du tycker om.

    Kram Sara

    SvaraRadera