Har inte skrivit på några dagar men det har varit mycket med vår flytt - måla måla måla packa packa packa :)
Idag blev det iallafall en kasslergratäng! Gratänger är väldigt bra mat - oftast blir det ganska mycket mat så det även räcker till lunch dagen efter och det är enkelt att laga.
Kasslergratäng
kassler
kalkonpastrami (enbart för att jag hade det i frysen)
ris
purjolök
paprika
champinjoner
grädde
majonnäs
chilisås
salt och svartpeppar
riven ost
Koka riset och lägg det sedan i en ugnssäker form. Skiva kasslern i små bitar. Om du använder kalkon skiva det också. Dela alla grönsaker. Blanda köttet och grönsakerna och fördela det över riset. Rör ihop grädde, majonnäs, chilisås och kryddor. Häll det över gratängen och strö över rikligt med riven ost. Låt det stå i ugnen i ca 30 minuter.
Innan ugnen |
Efter ugnen |
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar