Idag är det fettisdagen och jag ÄLSKAR semlor. Så när jag och August hämtat Hilda blir det en promenad med stopp för inhandling av semla :)
Idag ska ni få recept på en helt underbar gratäng - ni måste prova den här!!!
Rotfruktsgratäng 4 portioner
125g bacon
400 g morötter 300 g rotselleri 500 g potatis ca 6 dl grädde 250 g ricotta ca 1,5 dl parmesan, finriven salt peppar
Skala och skiva morötter, potatis och rotselleri i mycket tunna skivor. Skiva vitlöken tunt.
Strimla baconen och stek knaprigt i stekpannan. Låt baconen rinna av på papper.
Varva alla rotfrukter i en ugnsfast form tillsammans med ricotta och baconet. Salta lite mellan varje lager. Häll över grädden och toppa med riven parmesanost. Grädda i mitten av ugnen (gärna med en plåt under om det rinner över) på 175 grader i ca 1 timme. Lägg över aluminiumfolie om gratängen får för mycket färg innan den är mjuk. Låt stå ca 30 minuter innan servering.
Kram Sara
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar