onsdag 9 oktober 2013

Köttfärstårta i panna

Hej!

Idag har vi ätit en ny färsrätt. Färs är bra för man kan göra mycket olika med det.

Köttfärstårta i panna

700 gram  blandfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlök
1 msk kalvfond
1 ägg (går lika bra utan ägg)
salt
peppar
 




Såsen:
1-2 msk balsamico
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kalvfond  konc.
Cirka 200 gram phialphiaost  ( eller maizena  redning eller mjöl/vatten redning)
salt och peppar
1 burk med små champinjoner

 
Rör ihop alla ingredineser till färs-smeten och värm upp en panna ( med höga kanter ) med smör. Platta ut all färsen i pannan , som en stor biff. Och stek den på medelhög värme , vänd biffen med hjälp av en tallrik och stek den klar. Dela den som en tårta och kolla så att färsen är färdig. Häll i vatten, grädde, fond, balsamico över färsen, låt sjuda upp och puttra på svag värme i några minuter. När du ska  reda av såsen med philadelphia så får du ta upp ett par tre tårtbitar , och  blanda i så mycket tills såsen får önskad konsistens. Vänd ner svampen och låt sjuda upp i ytterligare ett par minuter. Lägg tillbaka bitarna och servera direkt från pannan med kokt potatis och en god sallad.

Jag tog mer vatten, grädde och kalvfond till såsen (för att få mer sås) men jag ökade inte mängden balsamico.

Enkelt och väldigt gott! Prova ikväll kanske...

Kram
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar