måndag 23 september 2013

Seg blåbärspaj

Hejsan!

Nu har hösten kommit. Även om jag älskar sommaren så är det rätt mysigt när man kan börja tända lite ljus och mysa i soffan framför alla serier som startar igen.

Idag ska vi äta en riktig söndagsmiddag - stek. Mums!!

Nu ska ni recept på en riktigt god smuldeg till pajer. Jag använde blåbär men den funkar säkert lika bra till både äpplen och rabarber. Receptet har jag hittat hos Bakverk och fikastunder.

Seg blåbärspaj

125 g smör

0,5 dl sirap
0,5 dl grädde
2 dl havregryn
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
Ca 500 g blåbär
Koka upp smör, sirap och grädde och tag av kastrullen ifrån plattan. Blanda alla de torra ingredienser och rör ner dem i smörblandningen. Blanda blåbären med 1 - 1,5 msk potatismjöl. Lägg blåbären i en pajform 24cm och bred pajdegen över blåbären. Grädda i 150 gr i 50 min.



Upps det blev visst lite kladdigt på kanten...
 
 


Kram Sara





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar