tisdag 29 oktober 2013

Doptårtor

Hej!

I lördags hade vi dop för vår August Fredrik Helge. Vi gjorde det enkelt för oss och bjöd på smörgåstårta :) Men tårtorna till kaffet bakade jag. De var fyllda med hallon och färskostkräm och nutellakräm, spacklade med smörkräm och täckta med vitt marsipanlock.

Hallon och färskostkräm

250 g halvtinade hallon
0,75 dl florsocker
1 ask mascarpone
2 dl vispad grädde


Vispa florsocker och mascarpone. Rör ner hallon tills det blandat sig lite. Vispa grädde ganska hårt och rör ner den i hallonkrämen. Fyll tårtan med en gång.

Jag kokade mina hallon innan jag använde dem (vet inte om man måste det längre men vågade inte chansa). Därför var mina hallon inte halvtinade men det fungerade ändå.

Nutellakräm

200 g nutella
3 dl vispgrädde

Blanda nutellan med lite av grädden för att göra den lösare. Vispa resten av grädden. Blanda alltsammans (jag använde elvispen). Klar att användas.

Smörkräm

150 g mjukt smör
3 dl florsocker
ca 0,5 dl kokhett vatten
1 msk vaniljsocker

Koka upp 1 dl vatten. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa. Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens. Den får inte vara kletig, då fastnar den bara i kakan och drar med sig bitar av tårtan.

Alla recept har jag hittat hos Bakverk och fikastunder.



Jag hade visst missat att fotografera den sista tårtan.

Kram
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar