måndag 2 september 2013

Egenodlade tomater

Hej!

Vi har odlat tomater, vaxbönor, minipaprikor och rocculasallad i vårt växthus. Årets tomatskörd har varit helt otrolig. Vi bestämde oss för att prova att göra tomatsoppa. Resultatet blev riktigt bra :)

Tomatsoppa


1300g tomater
4st gul lök
3st vitlöksklyftor
6 medelstora potatisar
30cm purjolök
4msk margarin
10dl vatten
3st grönsaksbuljongtärning
2msk tomatpure'
2tsk råsocker
2msk finhackad basilika
2msk finhackad oregano
Svartpeppar
2dl crème fraîche


  1. Skölj, skålla(tills skalet spricker) och dra av skalet på tomaterna. Dela dem i bitar. Skär bort ev. hårda bitar. 
  2. Skala och skiva lök och potatis tunt. Finhacka vitlöksklyftan. Ansa och strimla purjolöken tunt.


  1. Smält margarin i en rymlig kastrull och fräs lök, vitlök, purjo och potatis på svag värme några minuter utan att de får färg. Lägg ner tomatbitarna och rör om.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomatpuré och socker och rör om. Låt koka sakta 15-20 minuter. Rör om då och då. Blanda ner créme fraichen och smaksätt med örter och svartpeppar. 
 
 
 
Kram
Sara




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar