onsdag 30 maj 2012

Kakor på burk

Hej allihop!

Hoppas ni har det bra! Det har jag även om jag är lite trött för tillfället - lite få timmar sömn de senaste dagarna...

Jag tycker att det är trevligt att ha med sig någon liten present när man är bortbjuden på middag. Ibland är det roligt att inte ha det vanliga med sig - blommor eller flaska vin. Så dagens tips får bli kakor på burk!

Kakor på burk är alltså en glasburk (måste det inte vara) med de torra ingredienserna till en kaka. Sedan lägger man i ett litet kort med vilka ingredienser hon/han måste tillsätta ex smör, ägg mm och hur man ska göra. När personen sedan är sugen på en kaka är det bara att hälla upp ingredienserna i en skål och baka ut och vips så har man en kaka.

Cookies
225g smör (skriv på receptet)
2 1/2 dl brun farin
1 3/4 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2 ägg (skriv på receptet)
4 dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
1/2 tsk salt 
3 dl non stop (eller grovhackad choklad)
1 dl grovhackade hasselnötskärnor

Arbeta samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt choklad och nötter. Klicka ut smeten på bakplåtspapperet och grädda kakorna i 8-10 minuter på 225 grader. 
Det blir ca 50 stycken.

Ger man det som kakor på burk blandar man alla torra ingredienser med smöret och sedan med ett ägg i taget.

Jag har gett bort detta nyligen men inte hört om receptet blev lyckat. Det var min kusin som fick det och hon har lovat återkoppling. Så när jag har fått det så lovar jag att berätta för er hur det gick.

Receptet är en variant på Leila Lindholms cookies.




Nästa gång ska jag löpa en mindre burk. Denna köpte jag på City Gross.

Karin: Jag har funderat på en annan fyllning till färsknytena. Mitt förslag är faktiskt att jag tycker att ni ska prova gorgonzolan ändå för jag har bjudit på det till personer som sagt att de inte gillar mögelost men de har gillat detta skarpt. Det smakar inte alls mögelost. Är det nu så att någon är allergisk ska ni ju självklart inte prova det :) Då är mitt förslag mozarellaost och basilika eller fetaost. Hart inte provat det själv men det är det jag kan komma på. Hoppas det blir bra. Hör gärna av dig om du hittar någon bra fyllning.
Kram
Sara

1 kommentar:

  1. Hej Sara!

    Jag trodde jag svarade på det här i en kommentar, men jag måste ha bommat någonstans.. Nej, jag testar inte gorgonzola, om jag inte ska äta med mina föräldrar någon gång, då kan de och jag testa! Men, jag köpte färskost på burk, och blandade ut den med litet ingefära. Smakade kanonbra!

    //Karin

    SvaraRadera