fredag 19 juli 2013

Nja

Hej!

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen!? Det har vi :) ikväll tog vi faktiskt årets första kvällsdopp - helt underbart!

Dagens recept blir kycklingcannelloni.

Kycklingcannelloni      8 personer

1 grillad kyckling
2 zucchini (à 250g)
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 liten burk soltorkade tomater i olja (200g)
1 kruka basilika
3 mozzarellaostar (à 125g)
2 paket färska lasagneplattor ( à 250 g)

Sås:
2 dl mini fraîche
1 burk ajvar relish (340g)
3 dl mjölk
2 msk olja från de soltorkade tomaterna
1 tsk salt

Tillbehör:
Hyvlad parmesan

Rensa kycklingen och skär köttet i små bitar.
Hyvla zucchinin i tunna skivor med osthyvel.
Blanda olja, pressad vitlök och salt i en skål. Blanda ner zucchiniskivorna. Stek zucchiniskivorna i omgångar i ca 1 minut på varje sida.
Grovhacka de soltorkade tomterna och basilikan. Dela mozzarellan i små bitar.
Fördela kyckling, soltorkade tomater, basilika, mozzarella och zucchini på lasagneplattorna. Rulla ihop dem och lägg dem i en ugnssäker form, à 25 x 35 cm.
Vispa samman mini fraichen, mjölk, ajvar, salt och tomatolja. Häll blandningen över rullarna.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.






Servera med parmesan och sallad.

Jag tyckte att rätten var helt ok men inte nåt av det godaste jag ätit. Hade kanske blivit godare om jag serverat parmesan till istället för att glömma den i kylen : /

Jag är inte överförtjust i ajvar relish så nästa gång gör jag nog en annan sås till. Jag fick inte såsen till att täcka rullarna helt vilket gör att de blir lite hårda uppepå. Jag har haft samma problem när jag gör svampcannellonin. Får kanske het enkelt göra mer sås :)

Kram
Sara






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar