söndag 7 juli 2013

2 såser

Hej!

Äntligen lite sommarvärme. Har blivit 2 bad i havet. Ena dagen var det 17 grader och andra dagen 18 så det tar sig.

Idag ska du få recept på 2 såser som passar till grillat. Jag tyckte bäst om rabarberchutneyn och Fredrik tyckte bäst om djävulssåsen. Rabarbersäsongen är väl nästintill över så har ni infinna kvar får ni göra chutneyn nästa sommar :)

Djävulssås     4 portioner

1dl ketchup
1dl chilisås
1dl flytande honung
1/2 dl worchestersås
1/2 liten hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
1tsk svartpeppar

Blanda alla ingredienserna i en skål. Låt stå minst över natten i kylen.

Såsen håller minst en vecka i kylen.

Rabarberchutney     10 portioner

500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3/4 dl flytande honung
2msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära


Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
Lägg rabarber, chili och löken i en kastrull. Tillsätt honung, rödvinsvinäger och salt. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter eller tills chutneyn tjocknat. Smaka av med ungefär. Häll upp chutneyn i en burk och förvara i kylen.

Båda recepten har jag hittat på ica.se

Kram
Sara






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar