lördag 4 maj 2013

Litet uppehåll

Hej!

Har blivit ett litet uppehåll med inläggen :( Har inte lagat eller bakat något nytt på länge utan istället använt gamla goda recept som redan ligger här på bloggen. Men nu så är det dags att ta tag i det igen :)

Idag blev det en paj med äpple och hallon till lördagsfikan
 Var inte helt säker på att kombinationen äpple och hallon skulle bli bra men det blev det.

Äpple och hallonpaj

5 äpple
Ca 200g frysta hallon

150g smör
4msk socker
2,25 dl mjöl
2,25 dl havregryn

1 msk potatismjöl

Skala och dela äpplena i klyftor. Värm de frysta hallonen i en kastrull. När hallonen småkokat ett litet tag - ta bort från plattan. Blanda potatismjölet med hallonsmeten. Blanda sedan ihop äpplena med hallonsmeten. Lägg i en pajform.
Smält smöret. Rör ihop socker, mjöl och havregryn i en skål. Häll på smöret och blanda. Smula degen över äpple och hallonblandningen.
Grädda på 225grader i ca 25 minuter - känn med en sticka att äpplena är mjuka.

Servera med vaniljvisp eller glass :)

Kram
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar